2010. szept. 23.

ReMese

Divat. Hagyomány. Újrahasznositás. Tündérország. ... röviden ezek lennének a kulcsszavak.
    
    Egy 9 napos programról van szó, ami augusztus 18-26 között zajlott.
(Én videósként vettem részt.)
Az egész dolog lényege (ahogy én fogtam fel és szűrtem le), hogy lehet -sőt kell- divatot teremteni, nem csak követni, mégpedig olyan módon, hogy abban az innovativ, hagyományos, "tündéri" és nem utolsó sorban újrahasznositott keveredjen.
     A program első néhány napja főleg dokumentálódással telt a Budavári palotában, ahol a mesterségek ünnepe zajlott nagyban. 
De voltunk fotó-stúdiókban, divatszalonokban, egyetem-nézőben, ... meg sok más helyen még.
És persze volt (EthnoGround) party és divatbemutatók is.
    ...irás helyett inkább eresztem a képeket.

Mesterségek Ünnepe:

Krasznai Zoltán fotóstúdiójában:

Csuha Pál fotóstúdiójában:

Hegyi Lucia divatszalonjában:

MOME:

Zoób Kati divatszalonjában:

EME előtt várakozunk:

Divatbemutatók:
Budavári Palota
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Iparművészeti Múzeum:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Ha megtetszett amit láttál és 2o11-ben szeretnél te is résztvenni a ReMese programján, akkor jelentkezz itt!

1 megjegyzés:

  1. erdekes tem ez a duvat. most h a kepeket lattam kicsit elgondolkodtam a dolgon. mit is akar az ember? megmytatni magat vagy epp elrejteni? mindkettot, vagy egyiket sem? amit en a divattal kapcsolatban hallottam tobbnyire az onkifejezesrol szolt. de hogy fejezz ki valamit amit nem is igazan ismersz? meg ha megis megprobalnad, biztos a lelek rejtelyes bugyraiba lapulo titkos inditekok torzitananak. nem tudunk mi oszintek lenni. mikor az kepzeli az ember magarol, hogy oszinte akkor is csak amitja magat, szepiti a valosagot, vagy mentegetozik. de azert elrejteni se tudja magat, nem azt mutatja amit akar, hanem azt ami van, kilog a lolab akarhogy maszkirozza. de szep is ez... :) a gyerekeket elvezem a legjobban, ok olyan termeszetesen csinaljak, nekik meg jol is all a majomkodas, elnevetjuk, o is nevet, mindenki orul. de probald kikacagni a "nagyokat" hamar megkapod a magadet, vagy megsertodik, lehulyez, nem ertesz hozza. na ez az igazan rohelyes. minap a hidzsabrol beszelgettunk abival, megneztunk parat (beirtuk h hijab a keresobe) es gyonyoru! hidzsab, niqab, burka, vagy miniszoknya, bikini, evakosztum, stb a lenyeg ugyanaz: nem tudunk sem elbujni sem onmagunk lenni, az egesz egy nagy szerencsetlenseg, es ebbol a szempontbol mindegy. maskepp nezve nem mindegy, de ebbe nem megyek bele. vegul is a ruha csak egy kenyszer megoldas, szukseghelyzet van. de jo lessz majd felvenni a masikat, ami meg a liliomok viseletet is felulmulja, es salamon is megirigyelne! azert jo otlet ez a remese! en csalanzsakbol csinalnak zakot (ami zsakot jelent gorogul) kifejezetten keresztyenek szamara, hogy zsakban es hamuban tudjunk megterni :) derektajt meg hasznalt rafiabol keszult kotel lenne, valami jo szines, dizajnos. egy olyanba en is szivesen jarnek, addig marad a pulcsi.
    na ezek jartak a fejembe. a zene amit linkeltel a blogodhoz tobbnyire pocsek, alig hallgathato, de van kozte jo is :)
    jarj bekevel
    zoltan

    VálaszTörlés