2010. máj. 29.

...a film

    Olyan filmet láttam a napokban, ami egy időre beette magát az agyamba... egy Musso regény film formájában. Titkokkal teli regénye lenyűgöző ezoterikus utazás, elsöprő szerelmi történet, és fordulatos thriller is egyben. Van-e küldetése az életünknek, megóvhatjuk-e azt, akit szeretünk, hihetünk-e a végzet hatalmában – ezekre a kérdésekre kapunk választ a francia irodalom jelenlegi legnagyobb sztárjától. Az alig harmincéves író műveit a világ minden táján publikálják, számos országban sikerlista-vezető, kritikai díjak kitüntetettje, regényeiért kiadók és filmproducerek versengenek.
     S bár a magyar címe borzalmasan giccses, a film maga elragadó (s csak kellemesen giccses :P)... a cím tehát
The afterwards/Szerelem életre-halálra.
Röviden a történésekről...Nathan (Romain Duris - Moliere), a New York-i sztárügyvéd életét a munka tölti ki. Feleségétől, Claire-től (Evangeline Lilly - Lost: Eltűntek) egy családi tragédia következtében elhidegült, s jelenleg egyedül él. Mindennapjai szürke, érzelemmentes robotolással telnek, míg nem egy nap megjelenik az irodájában a titokzatos Doctor Kay (John Malkovich - Elcserélt életek), akinek fontos üzenete van a számára: azt állítja, hogy Nathan meg fog halni. Kay ugyanis érzi bizonyos embereken, hogy napjaik meg vannak számlálva, s az a dolga, hogy segítsen neki rendbe tenni az életüket, mielőtt még túl késő. Nathan először egy szavát sem hiszi, ám később olyan jelenségek szemtanúja lesz, melyek a doktort igazolják.
     Csendes dráma, amely az elmúlásról, az elfogadásról és a lelki béke megtalálásának fontosságáról regél gyönyörű képek és Alexandre Desplat (Benjamin Button különös élete) csodálatos filmzenéjének kíséretében.
...tényleg fantasztikus képi világa van (főleg amikor a múlt idilli pillanatai elevenednek fel), erdő, tisztás, a levegőben fehér,libegő szöszmöszök... és gyönyörű emberek.

 Az élet szépsége itt, a földön megy végbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése